לא הפקיד בבנק כפי שהבטיח וחזרו שיקים

שלום רב,
מישהו הבטיח לי לעשות הפקדה בחשבוני בבנק ביום מסוים, על סמך זה לא עקבתי ולא בדקתי אחרי זה, למעשה לא הפקיד והיו לי כמה החזרות בסיבת א.כ.מ. שזה נזק של כמה מאות שקלים.
האם אני יכול לדרוש ממנו לשלם את הנזק הזה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל שיש לך טענה שבאותו יום שהוא היה אמור להפקיד את הכסף נמשכו מהחשבון שיקים או הו"ק ואותו המבטיח ידע על כך שיש שיקים או הו"ק ואתה מסתמך עליו, הוא חייב לשלם לך את הנזק. אבל אם ההחזרות לא היו באותו יום, אין מקום לחייב את אותו המבטיח, מאחר והרבה אנשים (מאלו שאין להם יתרת זכות גדולה) בודקים את החשבון פעם ביום או ביומיים. אלא אם כן אמרת לו שאתה סומך עליו ולא תבדוק את החשבון בתקופה הקרובה.

מקורות:

עיין כאן.