אבקת חלב נכרי / חלב נכרי

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים

מה הדין לחלב נוכרי ואבקת חלב נוכרי?
ועל צד שמצד הדין מותר, מה הדין למי שהחמירה בזה ועכשיו היא לומדת קורס בענייני המטבח ושם צריך לטעום ממוצרים שיש בהם חלב נוכרי?

תשובה:

שלום רב

אף שיש שצידדו להתיר בשעת הדחק כאשר מדובר בחלב הבא ממפעל מסודר הנתון תחת פיקוח ממשלתי, למעשה התקבל ההיתר רק לגבי נשיםהרות כשאין חלב אחר, או ילדים קטנים וחולים. ראה כאן בהרחבה ובתגובות.

כמו כן חשוב מאוד לציין! הואיל וכאמור נתקבל הדבר לאיסור, לא קיים בשוק שום מוצר בכשרות מהודרת שיש בו חלב נכרי או אבקת חלב נכרי! והואיל ואין לצרוך שום מאכל שאינו נתון תחת כשרות מהודרת, השאלה אינה רלוונטית בכלל.