קנה בהנחה בכדי לתת לפלוני ולבסוף נתן לאדם אחר

שלום רב
קניתי לולב ואתרוג מהמגדל. הוא אמר מחיר מסוים, אך נתן הנחה, אחרי ששמע למי זה מיועד. בסופו של דבר לא יכולתי לתת את הלולב והאתרוג לאדם זה מסיבות שאינן תלויות בי. אני אתן אותם למישהו אחר.
האם אני צריכה לספר זאת למוכר ולשלם את ההפרש במחיר?
בכבוד ובתודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

את לא צריכה לספר לו כלום ולא להוסיף לו כסף.

מקורות:

בסופו של דבר המחיר נסגר עם הנחה ולא נקבעו שתי אפשרויות של מחיר עם תנאי שאם לא יינתן לפלוני, המחיר יהיה שונה. כך שלכל היותר יכולה להיות למוכר טענה של ביטול מקח. מאחר ואין אומדנא דמוכח שמשתלם למוכר לבטל את המקח, אלא להיפך ברור שבדיעבד משתלם לו למכור גם במחיר הזול, המקח קיים עם הנחה.