מצא מכשיר סלולרי נעול לפני חצי שנה

שלום הרב!
לפני כחצי שנה מצאתי פלאפון באוטובוס בלי אפשרות ליצור קשר עם הבעלים (הוא היה נעול בסיסמה ולא היה בו כרטיס "סים" שמכיל את רשימת אנשי הקשר). התכוונתי לקחת אותו למחלקת אבידות של אגד והדבר נשכח ממני. רק כעת נזכרתי שהוא עוד אצלי.
מה עלי לעשות כעת כשברור שהבעלים כבר התייאשו ממנו בגלל הזמן הרב שעבר ובגלל שלא היה בו שום אמצעי ליצירת קשר?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אתה יכול לנסות לברר אצל החברות הסלולריות אם אחת מהן יודע מי השתמש במכשיר. מסתבר שהחברות יכולות לדעת, השאלה היא רק אם יסכימו לנדב לך את המידע.

אם אתה לא מצליח, תברר אם אפשר לפרוץ את הסיסמה או לפרמט את המכשיר ותמכור אותו לחנות המתעסקת עם מכשירים יד 2. עדיף לברר אצל 3 חנויות ולמכור אצל המרבה במחיר. אתה רשאי להשתמש עם הכסף שקיבלת, אבל אתה חייב לרשום בפנקס שאתה חייב סכום זה לבעל המכשיר לכשיבוא אליהו הנביא.

מקורות:

לכאורה, המשכיר מוגדר כדבר שיש בו סימן, כיון שלכל מכשיר יש מס' סידורי אחר שניתן לברר אותו בחברת התקשורת. כמו כן, הבעלים, כנראה, יכולים גם לדעת את הסיסמה ולהראות סימנים נוספים במכשיר.

מאחר ושווי המכשיר יורד ככל שיש מכשירים יותר מתקדמים, יש למכור אותו לאחר חצי שנה. עיין שו"ע חו"מ סי' רסז.