מודעה לביטול קבלות טובות

שלום רב לכם,
אני רשמתי ש
"בקשר לעניין הנדרים,
אני לא בטוח שאני הבנתי,
אני אדם שבמשך יום בלי נדר אומר הרבה דברים אז כמעט כל סוף יום, יש לי ספק אם אני נדרתי, אז האם זה אומר שכמעט כל יום אני צריך שיעשו לי התרת נדרים?
במקרה שלי, יש דברים שאני זוכר אותם אבל אני לא זוכר אם אני נדרתי אותם, יכול להיות שבדברים מסוימים יש לי בעית זיכרון, אז מה כדאי לי לעשות?"
תודה.

ואתם רשמתם ש
"תשובה:
שלום רב
תתרגל שכל פעם שאתה מקבל על עצמך קבלה טובה תאמר “בלי נדר”.
בהצלחה.

ואני מעוניין לדעת,
אז במקרה שלי, האם זה אומר שכמעט כל יום אני צריך שיעשו לי התרת נדרים? אם לא, אז מה כדאי לי לעשות בקשר לנדרים האלה?
תודה.

תשובה:

לא הבנתי, כל היום אתה מקבל על עצמך בפה קבלות טובות מכאן ולהבא???? תעשה מודעה שאתה מבטל מכאן ולהבא את כל הקבלות האלו [זה מצוי בסידורים בסוף התרת נדרים, ויועיל לקבלות הטובות שכאשר אמרת אותם לא זכרת מהמודעה]. אף שלגבי נדרים ממש לא מועילה מודעה זו, ולפי שחכמים קנסו את הנודר כדי שלא יבוא לנדור עוד, לענין קבלות טובות זה מועיל, כן הורה הגרש"ז אויערבך.

בהצלחה