טבילה באישה לא נשואה

שלום אני אישה גרושה ויש לי חבר שהכרתי לפני חודשיים. אני לא רוצה למהר להתחתן. חשבתי לטבול אחרי שבעה נקיים כדי שלא תהיה לנו חלילה עבירה של נגיעה בנידה. האם זה נכון לגביי ההלכה.

תשובה:

בוקר טוב,

זה נכון שאם תקיימו יחסי אישות ללא טבילה זה איסור נדה שהיא בכרת. אבל גם כך יש איסור חמור של זנות על כל יחסי אישות ללא נישואין. ובדיוק לשם כך, קבעו הראשונים שאישה פנויה לא תטבול במקווה כדי שחס וחלילה לא תבוא לידי זנות. הדרך הנכונה והנאותה ביותר הוא והמתין עד הנישואין ואפילו לזרז את הנישואין במדת האפשר כדי שלא תגיעו לידי איסור. אם את חוששת עקב הניסיון הכושל שהיה לך בהתחלה, יש דרכים לנסות לגמד מעט את החששות בדרכים המקובלות ולא באופן הזה (וגם כך לא עוזר כלום, ויעידו על כך עשרות אלפי הגרושים בציבור החילוני שחיים במשותף תקופה לפני הנישואין…)