הגומל באופן שצריכים עדיין לקחת תרופות

שלום רב
אשה שהיתה חולה ועשתה ניתוח וב"ה הניתוח עבר בסדר אבל היא עדיין ממשיכה לקחת תרופות האם צריכה לעשות הגומל?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

בשו"ע (סי' ריט סעי' א') כתב "מי שהיה חולה ונתרפא". וכתב המשנה ברורה והולך על בוריו. ראה בשו"ת שבט הלוי (ח"ד סי' קנב אות ג') שנשאל בשאלה דומה: "אשר נסתפק לענין ברכת הגומל אם הבריא עד שהלך ברגליו והלך לבית הכנסת, ולפי דעת הרופאים יכול עוד להמשך המחלה עד שיבריא לגמרי אם צריך להמתין בברכת הגומל או מכיון שמעצם מחלתו יצא והלך ברגליו ומה שנשאר לזמן ארוך זה רק תוצאות המחלה ולכך יברך מיד….ולדידי פשוט דכל שיצא מכלל סכנה של עכשיו וירד מהמטה ויצא לחוץ דהיינו שיצא מעצם הסכנה רק צריך עוד איזה טיפול על הרושם שנשאר בזה ונמשך כידוע לפעמים זמן רב, יברך ברכת הגומל בשם ומלכות דמ"מ עכשיו נעשה לו טובה ונס מן השמים". וראה עוד בשו"ת דברי יציב (או"ח סי' פו).

ובכל מקרה הגומל לגבי אישה זו שאלה בפני עצמה ראה כאן.