ביאורים בפרשת בראשית

שלום לכם,

שתי שאלות על הפרשה אם אפשר

1. רש"י מביא את המדרש האומר שאצל אנשי דור המבול היו שתי נשים, אחת לפו"ר ואחת לשתמיש, וכתוב ששתי הנשים של למך הביאו ילדים, כיצד אותה אשה לשם תשמיש הביאה ילדים? ובמיוחד שכתוב שהיו משקים את האשה לתשמיש בכוס של עקרים?

2. הקב"ה מזהיר את אדם הראשון "כי ביום אכלך ממנו מות תמות", כיצד אומר לו מות תמות, והרי בשלב זה האדם אינו מבדיל בין טוב לרע, ואיך האדם יודע מה זה מוות בכלל?

תודה!

תשובה:

שלום רב,

  1. יתכן שקודם נשא את צילה (שעליה נאמר שהיתה יושבת בצילו). שילדה לו ילדים. ואח"כ קבע אותה רק לתשמיש ונשא את עדה.
  2. גם אם הוא לא היה אמור לשעת שמוות (לו ולכל צאצאיו כפי שאמרו חז"ל) הוא דבר רע. לאחר שהקב"ה אומר ומזהיר אותו שלא יאכל ואם הוא יאכל הוא ימות, הוא אמור להבין שזה דבר רע.