ביטול הזמנה טלפונית ללא קניין מפני איחור גדול בהזמנה

שלום,
הזמנתי הדפסת חוברת בבית דפוס, ע"י הזמנה טלפונית, ולא נעשה שום תשלום. סוכם שתוך יום יומיים העבודה נעשית. לאחר שלושה ימי עבודה התקשרתי לבית דפוס ונאמר לי שבצהרים זה יהיה מוכן, בצהרים התקשרתי ואמרו לי תתקשר בערב עד אז הכל יהיה מוכן. בערב אמרו שזה כבר לא יהיה היום ומחר על הבוקר הם יכינו את זה. וכך מרחו אותי עוד חמישה ימים נוספים כל פעם תתקשר עוד כמה שעות. ואפילו נתקו לי את הטלפון כשהתקשרתי.
הסברתי להם לאחר יותר משבוע מההזמנה שאם זה לא יגיע עד מחר אין לי יותר מה לעשות עם זה, (לא לגמרי מדויק היה לי מה לעשות עם זה גם אחרי אבל מאוד רציתי שיגיע לתאריך ההוא (לפני החג)).
לי נמאס ולא נעים כבר לנדנד להם ולרדוף אחריהם, ושאלתי היא האם אני יכול לפנות לבית דפוס אחר להזמין. ואם יחזרו אלי מהבית דפוס הראשון לומר להם שהזמנתי כבר ממקום אחר ואין לי מה לעשות עם החוברות?
בתודה וברכה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אני לא יודע אם התשובה עדיין רלוונטית. היית רשאי לעזוב אותם ולפנות לדפוס אחר לאחר התראה ברורה ומפורשת.

מקורות:

אם כל הסיכום היה בעל פה, כל האיסור לחזור הוא מדין 'מחוסר אמנה' ופשוט שאין איסור זה כאשר יש סיבה לחזור. ואפילו אם היה קניין המועיל, דיחוי של יותר משבוע במקום יום/יומיים היא הפרה מובהקת של ההסכם והמזמין יכול לומר שעל דעת כן לא התחייב.

יש צורך בהתראה מפורשת, בכדי למנוע מהדפוס נזק שידפיסו את החוברת ולא ייקחו מהם.