מקלחת אחרי הדלקת נרות

בס"ד
שבוע טוב האם מותר לאחר הדלקת נרות ערב שבת להתקלח במים חמים מדוד חשמל ? ישר כח

תשובה:

שלום רב

אם מדובר באדם שהדליק את הנרות וקיבל שבת ודאי אסור ודינה כמו מקלחת בשבת, אבל אם האשה הדליקה נרות והבעל לא קיבל עדיין שבת ויש עוד זמן רב עד לשקיעה ויוכל להספיק לגמור הכל לפני זמן תוספת שבת [20 דק' לפני השקיעה] אין בעיה.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ראה משנה ברורה בסי' רסא שלכתחילה יש לחשוש ליראים שבין השמשות הוא 20 דק' לפני השקיעה, ובצירוף למה שכתב שם שצריך תוספת הניכרת שהיא כרבע שעה העדפנו להוסיף עוד 5 דק' לצאת גם את היראים [ולגבי הסתפקנו בתוספת של שניה…