הטענת שעון דיגיטלי בשבת

לחברי יש שעון דיגיטלי הנטען ע"י נענוע היד . האם מותר לשאת שעון כזה בשבת?

תשובה:

שלום רב

במקרה שהשעון כבר פסק מלפעול ודאי אין לטלטלו בשבת ויש בכך משום תיקון כלי, אבל אם הוא עדיין פועל, כיון שנחלקו בזה הפוסקים לגבי הטענתו על ידי מעשה בידים [המשנה ברורה בסי' שלח ס"ק טו מחמיר והדעת תורה שם סעי' ג הביא מגדולי הדורות שהקלו, כאן שאינו מתכוין לפעולה זו ומדובר רק בגרמא, אפשר שיש להקל יותר ולסמוך על דברי הדעת תורה.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. נדמה שכונת השואל היתה למה שקורין איי וואטש שיש לזה כעין מסך מחשב שכשמנענע את היד כלפיו המחשב נדלק ומראה את הזמן ובזה אין חילוק בין אם השעון פועל או לא ואסור

  2. נראה לי ברור שכוונת השואל לשעון קינטי שיש לו מנגנון קוורץ שטוען את הסוללה מתנועות היד, וא"כ יש כאן שאחה חא רק על תיקון מנא אלא גם על יצור חשמל בשבת ואולי גם סגירת מעגל (בזה אני לא בטוח, ייתכן שמעגל סגור כל הזמן ותנועת היד גורמת רק ליצירת חשמל).

  3. הרעיון הבסיסי במקורות שם הוא כמו בתשובה שכתבתי בקישור הנ"ל, אבל ראה בתגובות שם שיש שהעירו שיש בזה סוגים שונים. להלכה נראה לי שהכל מותר, אבל אינני רוצה להכריע במה שאיני בקי.