הנחת תפילין כאשר יש כאב חזק בזרוע

שלום כבוד הרב,

לפני סוכות מעדתי בבית ושברתי את העצם בחלק העליון של זרוע שמאל מתחת לכתף. ביום ראשון הקרוב אני אמור להגיע למרפאה בבית החולים בכדי שיעריכו אם אני צריך לבצע ניתוח או לא.
ביינתיים עשיתי CT וקיבלתי את התוצאות היום. אני לא מבין את כל המושגים הרפואיים שהם כתבו בממצאי הCT, ואצטרך לחכות לחוות הדעת של הרופא בבי"ח ביום ראשון.

למרות הכאבים הגדולים בימים האחרונים הנחתי תפילין על הזרוע השבורה.
עכשיו שקיבלתי את התוצאות של הCT שבט המציינים בין השאר שיש לי מספר שברים שם וגם עם תזוזה. אני לא בטוח אם נכון שאמשיך להניח תפילין של יד עד הפגישה בבית חולים ביום א'.

מה עלי לעשות, האם בכל זאת להניח תפילין, או שעדיף לחכות ליום ראשון עד שאשאל את הרופא?

בבקשה אני מצרף כאן גם את האבחנה של הCT:
הבדיקה בוצעה בתאריך 25/10/2016
של כתף שמאל ללא חומר ניגוד בחתכים אקסיאליים עם שחזורים CT להלן ממצאי בדיקת
קורונלי וסגיטלי
סיבת הפניה: הערכה לפני ניתוח.
הודגם שבר ריבוי חלק'ים בראש וצוואר ההומרוס עם תזוזה. המפרק הגלנו-הומרלי שמור.
המפרק הגלנו הומרלי שמור משני צדדים
במפרק האקרומיוקלביקולרי הודגמו סקלרוזיס וארוזיות קטנטנות וציסטות סוב-כונדרליות
בשני הצדדים של הפנים ארטיקולרית והיצרות קלה במפרק.
.ROTATOR-CUFF אין עדות להסתידויות פתולוגיות בשרירי ה
הודגם נוזל בכמות בינונית-גדולה מסביב למפרק הכתף.
שברים בראש וצוואר עצם ההומרוס כמתואר. התרשמות: שינויים ניווניים בACJ.

תודה רבה מראש ושבת שלום

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני, אדם שסובל מכאב עז וכשהתפילין עליו תהיה דעתו מבולבלת לגמרי מחמת הכאב ויסיח דעתו מהם פטור מתפילין כמובא ברמ"א בסי' לח, אולם בערוך השלחן שם סעי' יד כתב שבזמנינו שבלאו הכי אנחנו לא מרוכזים כל כך לא שמענו מי שיפטור עצמו מתפילין מחמת סברא זו, וכן נראה במשנה ברורה שחייב להתאמץ וליישב דעתו, לכן תניח בזהירות, אולי תעזר במישהו, ולא צריך להניח כל התפילה, אפשר אפילו זמן קצר כפי שתוכל.

רפואה שלמה במהרה ושהכל יעבור בשלום!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמן תודה רבה.

    אני לא חושש מהכאב, אלא שאולי בעצם המאמץ הגדול להניח את התפילין אני גורם יותר נזק לשבר ולתזוזה נוספת של העצם השבורה.

    האם זה שיקול שאני צריך להתייחס אליו, עד שאשאל רופא אם הדבר מותר ולא גורם נזק נוסף לשבר?

    שוב רב תודות