קריאת שמע על המיטה – זמנה

לכבוד הרבנים שלום רב. ברצוני לשאול האם מי שהולך לישון נניח בשעה 1:00 בלילה צריך לקרוא קריאת שמע קודם חצות?

תשובה:

שלום רב

חיוב קריאת שמע על המיטה הוא לפני שהולכים לישון, ואין צורך לומר קודם לכן [קריאת שמע שלך ערבית יש להקפיד לפני חצות]. לגבי ברכת המפיל באופן זה ראה כאן.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שו"ע ומשנה ברורה סי' רלט, ראה שם כמה הקפידו להסמיך אותה לשינה. כמובן אם לא קרא קריאת שמע של ערבית יקרא קודם חצות.