לשון הרע באופן שזה לא פוגע בו

כבוד הרב שלום רב!
האם דיבור לשון הרע מותר במקרה שהדברים שאמרתי אינם פוגעים באותו בן אדם ואפילו עוזרים לבן אדם אחר?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי במה מדובר. אם הדיבורים הללו, הם דיבורים שליליים על הלוזת הם אסורים בין אם הוא פוגעים בו ובין אם לאו. אם הסיבה שאינו פוגע בו משום שלדעתו זה לא דבר שלילי. גם כך זה אסור, אם לדעתך זה דבר שלילי. העובדה שהדברים עוזרים לאדם אחר, לא מתיר לעבור על איסור לשון הרע. יש לבקש מאותו אדם שמדברים עליו שהם הוא מסכים או לא.