האם אבל יכול לשמש כסנדק

כבוד הרב,
נולד לי בן בשעה טובה ביום שלישי האחרון.
ולהבדיל אמא של חמי נפטרה. רציתי לדעת האם מותר לחמי לשבת סנדק ביום שלישי הקרוב או עדיף שלא בגלל שנכנס לשנת אבל על אמא שלו?

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה לאדם בשנת אבל לשמש כסנדק.

אפילו באמצע השבעה, מותר לשמש כסנדק, ולאחר שלושה ימים גם רשאי ללכת לבית הכנסת לצורך זה, אבל ללא בגדי שבת ונעליים, ראה ש”ך סי’ שצד ס”ק ד [ברור שלא תהיה שם מוזיקה..] אמנם בברכי יוסף בסי’ שצא כתב שלכתחילה אין לשמש כסנדק אף שאין בכך איסור אלא לאחר השבעה, אולם בשם מהר”ם מינץ ועוד רבים מהפוסקים הביא שם שאף לכתחילה מותר.

בשורות טובות ושמחות תמיד!

הצטרף לדיון

תגובה 1