ברכת הריח על פרי טבל

האם מותר לברך ברכת ריח על פירות טבל

תשובה:

שלום רב

מותר להריח פירות של טבל, איסור הנאה בטבל הוא רק בהנאה שיש בה כילוי, כמו סיכת הגוף בשמן של טבל וכיוצא בזה.

מקורות:

ראה תוס' שבת כו א שנקטו שהנאה של כילוי אסורה מהתורה, ולעומתם בר"ש תרומות פי"א משנה ט שהוא איסור דרבנן, ומכל מקום הנאה שאין בה כילוי מותרת. ממילא מותר לברך ברכת הריח על פרי של טבל אך לא על פרי של ערלה שהנאתו אסורה גם כשאין בה כילוי, ראה שערי תשובה או"ח סי' ריז ס"ק ב.