לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שומת נזק ע"י שמאי

שלום כבוד הרב,
אם לאחר תאונה ברכב התובע הלך למוסך מורשה (ועוד טען שהוא סומך רק עליו ואצלו הוא ביצע תיקונים בעבר) והמוסכניק איבחן את הנזק בסך מסויים.
לאחר שהנתבע לא התרצה לטפל ברכב במוסך זה הלך התובע ושילם לשמאי רכב, וזה העריך את הנזק פי 5 (!!) ממה שהעריך בעל המוסך.

האם הנתבע יכול לסמוך על הערכה הראשונית, שהיא האמיתית?

תודה מראשץ

תשובה

קודם כל השמאי אינו נאמן, ובמיוחד שהתובע שילם לו, דבר שני כיון שיש אפשרות למזיק לתקן את הנזק בפחות אין אפשרות לחייב אותו ביותר מזה