שבר מצלמה ממי שצילם אותו ללא רשות

שלום,
חברי צילם אותי במצלמה בשידור חי. סירבתי להצטלם ביקשתי ממנו להפסיק ואף כיסיתי פניי והוא לא הפסיק. מתוך רצון להפסיק את הצילום הושטתי את ידי לכיוונו והעפתי את המצלמה והיא נשברה. האם עליי לשלם?
יצויין שזה נעשה מתוך הגנה עצמית כיון שהצילום מועבר מיד בשידור חי ועולה לפייסבוק שכל אחד יכול לראות.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אדם ששבר מצלמה בכדי להציל את עצמו ממי שרצה לבייש אותו, פטור על הנזק. וזאת משום שאדם רשאי להתגונן ולשמור על כבודו גם באמצעות פגיעה סבירה בזה שרוצה לפגוע בו.

אבל, לא כל הרגשת חוסר-נעימות או רצון להצטנע נחשבים לבושות. אם היית לבוש כרגיל ולא היית במצב שהפרסום יגרום לך בושות, כל שכן אם היית ברחוב שבין כך כולם יכולים להסתכל עליך, לא נחשב שהחבר ביקש לבייש אותך וממילא אתה חייב על הנזק.

מקורות:

עיין בתשובה כאן.