צוואה על פי ההלכה המקנה אף זכות שווה לבנות כלבנים

אני מבקש לערוך צוואה לבני ביתי. ואני מבקש לחלק את רכושי בשווה בין בני ובנותיי ורק לאחר פטירתי ופטירת אשתי. במשמע שאשתי תקבל את רכושי לאחר מותי. במקביל אני מבקש שיהיה באפשרות אשתי לקיים צוואה דומה.
מה הוא הנוסח הטוב והכשר והראוי ביותר להסדיר זאת בצוואה? האם יש לכם נוסח רשמי שכזה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש לנו נוסחאות. אבל, מאוד לא מומלץ לערוך צוואה לבד. אם אתם גרים קרוב לירושלים, ניתן לבקש ממזכירות בית דין "נתיבות חיים" לקבוע לכם תור מסודר לעריכת צוואה תמורת תשלום. טל: 052-7642346 לאחר 6 בערב.