מצא כסף בשקית ניילון

מצאתי כסף בשקית אוכל האם חייב להכריז? תודה!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם מצאת במקום שרוב העוברים בו יהודים הנוהגים להחזיר אבידות, עליך להכריז (לתלות מודעה בקרבת מקום) ולהחזיר למי שיידע את סכום הכסף.

אם מצאת במקום שרוב העוברים בו אינם נוהגים להחזיר אבידות, אתה יכול לקחת את הכסף לעצמך.

מקורות:

כאשר הכסף נמצא בתוך שקית יש סימן מנין וכן סימן בשקית, שהרי לא כל כך מקובל לשמור כסף בשקית ניילון. לעניין רוב ישראלים או גויים, עיין שו"ע חו"מ סי' רנט סעיף ג. אין חיוב להכריז כדי להחזיר לפנים משורת הדין.