מוכר שמבקש תוספת אם משלמים בכרטיס אשראי

שלום,

מצוי בהרבה חנויות שמוכרות סגריות שהמוכר אומר לקונה שכאשר הוא משלם באשראי עליו להוסיף עוד שקל על המחיר במזומן. האם יש פה בעיה של ריבית כיוון שהוא מפרש את שני המחירים.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין בעיה של ריבית, מאחר ולמוכר יש הפסד אם משלמים בכרטיס אשראי, שהרי חברת האשראי מורידה לו כשני אחוזים. גם אם המוכר מבקש יותר מאשר מפסיד מחברת האשראי, אין איסור. זכותו של המוכר לבקש שקל עבור הפסד של 20 אג', אלא אם כן ברור שכוונתו עבור המתנת מעות, מה שלא מסתבר.

אם המוכר מבקש תוספת למי שרוצה לקנות בהקפה, יש בכך איסור ריבית. עיין שו"ע יו"ד סי' קעג סעיף א.