לנפח לביטוח לאומי בכדי לקבל קצבאות

שלום הרב,

נפלתי על הראש ומגיע לי זכות בביטוח לאומי. יש לי כאבים בכל מיני איברים בגוף, האם מותר לי " לנפח" ולומר שהכאבים חזקים מאוד ולא עוברים שהאמת היא שהם לא כל כך חזקים וזה אמור לעבור וכך אם יש לי כאבים יש מצב שאקבל קיצבה מסויימת יותר ממה שאמור להגיע ואפילו אחוזי נכות שזה עוד כמה זכויות. האם מותר לנפח או לשקר?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אסור לנפח או לשקר. מותר להגזים טיפה בהתאם למקובל, בכדי שהפקיד או הממונה יבין את המצב באמת. משום שאם תגיד שיש קצת כאב, יבינו שאין שום דבר. אבל, מבלי להוציא שקר מהפה. לדוגמא אתה יכול לומר כואב לי ואינך צריך לומר כואב לי קצת, אבל אסור לומר כואב לי מאוד חזק, בעוד שכואב לך קצת.