לווה שמתעלם ולא מחזיר את ההלוואה

בן משפחה חייב לי סכום כסף והוא מעלים עין ולא מדבר על זה. מה לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יכול להיות שהוא במצב מאוד קשה והוא מתבייש לדבר על כך. אם נראה לך שהמצב אכן כך, עדיף שתדחה לו קצת או תציע לו תשלומים עם שיקים דחויים. אם נראה לך שיש לו, אין לך ברירה אלא ליזום בעצמך ולדרוש את כספך. אם גם זה לא יעזור, אתה יכול לתבוע אותו בדין תורה. בהרבה מקרים די בהזמנה לדין תורה לעצמו לגרום ללווה חוסר נוחות ולשלם.

מקורות:

בשו"ע הרב הלכות הלוואה סעיפים ב-ה משמע שאם יש ללווה יותר משיעור סידור המבואר בשו"ע חו"מ סי' צז סעיף כג, אין המלווה עובר בלא תהיה לו כנושה. כיום כמעט ואין מי שאין לו יותר משיעור זה.