לבנות מחסן בקומת עמודים כאשר יש מתנגדים

בניתי מחסן בקומת העמודים ועוד שכנים בנו וישנם שכנים שמתנגדים מצרות עין ודורשים לפרק את המחסנים. האם צריך לשמוע להם?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אכן כך. אם יש שכנים שמתנגדים חייבים לפרק את המחסנים.

אם יש אפשרות לחלק את קומת העמודים למחסנים בצורה שיהיה מחסן לכל אחד בגודל 4 מ"ר, יש אולי מקום לתבוע בבית דין לבצע חלוקה זו. אבל, כל עוד שאין החלטה מבית דין אם וכיצד לחלק את קומת העמודים, כל המחסנים בנויים בשטח גזול ויש לפרק אותם לאלתר, או לפחות לא להשתמש בהם ולתת לכל הדיירים את האפשרות להשתמש.

מקורות:

על פי הלכה יש מקום לכוף על חלוקה, אם יהיה לכל אחד שטח בגודל ד' אמות. אבל, לכאורה לא ניתן לחייב את השכנים המתנגדים לבנייה ללא היתר. כמו כן, ייתכן שיש לשכנים טענה שהשטח אמור לשמש כמקום משחק לילדים ולא למחסן. ובכל מקרה אין אפשרות לחלוק ללא בית דין. עיין שו"ע חו"מ סי' קעא סעיף ג וסי' קעה סעיף א.