העתקת תמונות בודדות לשימוש מסחרי (הפקת חוברת ללימוד קריאה)

שלום,
אני עובדת כמורה מתקנת וקניתי דיסק יקר ללימוד קריאה בצירוף תמונות שאפשר להוריד ולהעתיק למחשב וכו'.
רציתי להוציא חוברת לילדים ולהיעזר בתמונות האלו בשותפות עם ממציאת התוכנה ששכרה גרפיקאית לשם כך.
הצעתי לה זאת ואין לה כוח להתעסק עם זה.
החלטתי להוציא את החוברת בלעדיה, וכדי לחסוך שירותי גרפיקאית, אני מורידה תמונות מהאינטרנט, אך יש תמונות שלא השגתי ואני רוצה להשתמש בכמה מהתמונות מהתוכנה. האם אני צריכה לבקש רשות ממנה על תמונות בודדות שאני מעתיקה?
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

כן. את צריכה רשות אף על תמונות בודדות.

מקורות:

במקרה זה מדובר בהעתקה לשימוש מסחרי אשר אסורה לכל הדעות.