גנב ממתקים מחנות בקטנותו

שלום כבוד הרב,
כשהייתי בן עשר בערך נגררתי עם כמה חברים וגנבנו מחנות ממתקים, אני יכול לתת כסף לצדקה/ארגון חסד ככפרה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם יש לך אפשרות להחזיר לחנות עצמה את שווי הממתקים שלקחת (לפי שווים אז, בערך) יש מצווה לעשות כן. אם אין לך אפשרות כזאת, בגלל שהבעלים התחלפו וכדו', אינך צריך לעשות כלום.
צדקה תמיד טוב לתת, ללא קשר לגניבה.

מקורות:

לעניין גניבת קטן עיין פתחי תשובה חו"מ סי' שמט סק"ב. דין צרכי רבים הוא בשו"ע חו"מ סי' שסה ולא מצאנו דין זה אף בקטן שגזל שבעצם לא עשה איסור.