גילוח זקן עם מכונת תספורת מספר אפס

שלום,

רציתי לשאול כמה דברים ואשמח מאוד לקבל תשובה:

1. ברשותנו בבית מכונת תספורת ישנה מאוד, משהו למשל כמו 15-20 שנה עם מספר אפס, שעושה קרחת. רציתי לשאול, האם מותר להשתמש בזה בשביל גילוח הזקן? לכתחילה או בדיעבד?

2. מה ההלכה לגבי פאות הזקן, מה המספר ששם צריך להיות?

3. מהו "פאתר"?

יישר כוח מראש.

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל מכונת תספורת עובדת ממש בעקרון של המספריים והיא לא משחיתה עד לסוף ממש ומותר להשתמש בה לגילוח הזקן. לגבי פיאות הראש [עד העצם שכנגד נקב האוזן] יש להשאיר שם אורך חצי ס"מ.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם מותר להשתמש במכונת התספורת הזאת, גם במספר אפס?? זו השאלה שהכי חשובה לי ואני מחכה לתשובה, האם זה לא מוציא מהשורש ולא נקרא תער?

    2. לא הבנתי לגבי פיאות הזקן: עד כמה שהבנתי – שם זה ממש מדאורייתא, "פאת זקנך", ושאלתי היא, איזה מספר מותר לעשות על זה? או האם אסור לעשות כל מידה שהיא עליו, ורק הכוונה שלכם האורך?

    3. מהו פאתר?

    תודה רבה מקרב לב.

  2. לכאורה מותר. אני לא אוהב לענות על מה שאני לא רואה בעינים אבל בדרך כלל אין סיבה לחשש.
    פיאות הזקן כפי שאמרתי יש להשאיר חצי ס"מ אורך השערות.
    3. אינני יודע.