אם עבריין מס כשר לעדות

כבוד הרבנים שליט"א,
האם אדם שהורשע בערכאות בעבירת העלמת מס/הלבנת הון כשר לעדות (קידושין)?
בכבוד רב,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

כשר לעדות.

מקורות:

על אף האיסור להעלים מס (עיין שו"ת ציץ אליעזר חלק טז סי מט ושו"ת יחווה דעת ח"ה סי' סד וכן היה מורה הגרי"ש אלישיב), עם זאת הנכשל בעבירה שרבים נכשלים בה, כשר לעדות. עיין שו"ע חו"מ סי' לד סעיף ד וסעיף כד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מה שכתבתם "הנכשל בעבירה שרבים נכשלים בה, כשר לעדות" אינו מדויק כלל, שאין הטעם אלא מפני שאנו תולים שחושב שהדבר מותר
    וכך היה לכם לומר, כיון שיש מתירים, יש לומר שסומך על המקילין (ואף אם כלפי שמיא גליא שהלכה כהאוסרים)
    ויש לדון אם לפי דעתו הדבר אסור (לאו דווקא משום דעת תורה שיש בו), ואנו יודעים שהדבר שנוי במחלוקת, האם נאמר שכיון שביודעין עושה נגד רצון השם – לפי דעתו – הרי זה פסול, או לא