פדיון הבן לאחר הפלה

שלום כבוד הרב
בהריון הראשון שלי ושל בעלי העובר נפל לפני שמלאו לו 40 יום ובהריון השני שעבר תקין נולד לנו בן בשעה טובה האם עדין יהיה ניתן לקיים את מצוות פדיון הבן

תודה

תשובה:

שלום רב

החישוב של הארבעים יום הוא מזמן קליטת הזרע ולא מתאריך וסת אחרון כפי שמחשבים הרופאים את גיל ההריון, תאריך וסת אחרון הוא בערך שבועיים לפני ההריון בפועל ולכן הבן הבא אחריו נחשב בכור לכל דבר וחייב בפדיון הבן בברכה על כל מה שכרוך בזה.

שיהיה בהצלחה רבה ורוב נחת ושמחה!

מקורות:

על כך שהחישוב הוא מזמן הקליטה, ראה רש”י בנדה דף ל’ שכתב שיש לחשב מיום הטבילה במקוה שהוא בדרך כלל סביב הביוץ. והנה, אף שהפלתי החוות דעת והסדרי טהרה בסי קצד נקטו שאין לעשות פדיון זה בברכה, וזאת מחשש שמא התעברה קודם לכן, אלא אם כן לא קיימו יחסים שלושה חודשים קודם, להלכה לא נפסק כך, וכפי שכתב בשיעורי שבט הלוי שם, וכן היא ההוראה למעשה לערוך פדיון בברכה, כמובא בס’ אוצר פדיון הבן פרק א בשם הגרש”ז אויערבך.