מוסיף על אהל ארעי בשבת

בס"ד
שלום וברכה
בשבת בסוכות הנחתי פלאפון ע"ג הקורה של הסוכה , כאשר הגיע שמש הנחתי מעל הפלאפון מזרון באוויר בפרגולה הצמודה (והמזרון לא נוגע בפלאפון) כדי שהמכשיר לא יתחמם
האם יש בזה משום אהל ?
תודה

תשובה:

שלום רב

אני מבין שלא הנחת את הטלפון שם בשבת שהרי הוא מוקצה, אלא רק רצית להגן עליו בשבת. אני מניח שהמזרון היה חלק והמשך לסכך הקיים [או אפילו היו מוטות הפרגולה ברוחב טפח] והיה בגדר מוסיף על אוהל ארעי שאין בכך איסור. אכן אם היה רק הוא לבדו ולא כהמשך לאוהל קיים זה אכן אסור משום אוהל.

ראה שו"ע סי' שטו סעי' ב.