גילוח הזקן במכונת גילוח

אם לאדם יש מכונת גילוח שידוע בוודאות שהתער נוגע בעור לפעמים (לא באופן קבוע, אלא כשהעור נדחק מאוד, אך לא ניתן להימנע מכך בשימוש רגיל במכונה), אך פעולת הגילוח נעשית בוודאות באמצעות שני להבים. האם ניתן להשתמש במכונה מדין מספריים כעין תער, או שחלק הגדרת פעולתו של תער היא נגיעה בעור ויהיה אסור? תודה

תשובה:

שלום רב

הפוסקים נקטו שבאופן זה נחשבת פעולת המכונה כהשחתה והדבר אסור, ידועים בכך דבריו החריפים של הגרי"ש אלישיב, מה גם שאין כל הכרח שפעולת המכונה היא אכן על ידי שני הלהבים בהחלט יתכןשחלק מהשערות יחתכו על ידי להב אחד, כאשר חורי הרשת מחזיקים את השערה במצב המתאים להחתך וזה כבר תער ממש. לכן יש חובה לרכוש מכונה כשרה בלבד!