לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גיורים בקרב העדה האתיופית

ועוד שאלה האים כול האתיופים בארץ יהודים כי יש מלא כאלו שראיתי בעבודה שהייתי עובד אים צלב על המצח הרבה כאלו. ודיברתי אים איזה אחד הוא אמר לי שעשו לו גיור שהוא בא לארץ והוא ניראה ביכלל רחוק מהיהדות כזה ושאלתי אותו סתם אים אחרי הגיור הוא שמר מיצוות אמר לי רק קידוש. אז מה הם לו נחשבים יהודים חלקם של האתיופים? תמיד חשבתי הם יהודים לכול דבר. הם כן או שהם גרים?

תשובה:

שלום רב,

קשה להשיב באופן כללי. ודאי שיש לבחון כל מקרה לגופו אבל אדם שלא שמר שבת וכו' כבר מיד לאחר הגיור. הגירות שלו מפוקפקת מאד, וכלל הנראה הגיור אינו תקף. כמובן שהתשובה היא כללית, וכאמור, כל פעם יש לבחון את המקרה לגופו.