תרופות מחו"ל ללא כשרות

שלום לכם הרב
אישתי אוקראינית, ומביאה מאוקראינה תרופות שונות ומשחות אשר העלות שלהם שם זולה. אך דא עקא כשרותם אינה ידועה, שהרי אין עליהם פיקוח רבני.

ככל הידוע לי רק תרופות או משחות (הנכנסות לפה) אשר יש בהם טעם, בהם יש בעיה המצריכה השגחה, ואם לאו, אין בעיה לבולעם או למרוח המשחה בפה.

האם נכון הדבר?
כיצד עלינו לנהוג?
האם מעיקר הדין? האם חומרה?

תודה מראש
יהודה

תשובה:

שלום רב,

שאלתי את הרב יוסף דורפמן וזוהי תשובתו: קשה לענות על זה,  מה שלצורך רפואה שהרופאים אומרים לקחת בבליעה רבו המתירים,  אך למרוח וכו נראה לי בעייתי.