עוף מכשרות שאינה מהודרת

בסד
שלום לכבוד הרב
בשבת האחרונה שמעתי שבעוף לא צריך גלאט חלק בית יוסף האם זה נכון ?
והאם גם בעוף חייב הקפדה על הכשר טוב וחלק ?

תשובה:

שלום רב

בעוף אין את המחלוקת בין הבית יוסף לרמ"א לענין סירכות, אבל יש הרבה מאוד קושי לספק עוף ללא חשש במציאות בת זמנינו שהכמות הנשחטת היא עצומה, ויש הרבה טריפות מחמת זריקות וצורת הגידול וכו', לכן מי שרוצה להיות שקט ובטוח שהוא אוכל עוף כשר, חייב לצרוך עוף רק מכשרות מהודרת ולא להסתכל בענין זה על המחיר כלל וכלל. אין לאכול עוף מכשרות שאינה מהודרת אפילו בשעת הדחק.

חג שמח.