האם מותר להכשיר את הסוכה בחול המועד

שלום חג שמח…רציתי לשאול אם בנינו סוכה לפני החג ואחר כם התברר שהיא פסולה כי אין משהו יציב ב3 דפנות של הסוכה אפשר לתקן את זה בחול המועד כאילו לבנות ולהוסיף לה משהו או שאסור?..תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

מותר לעשות מה שצריך כדי להכשיר את הסוכה.

כתב בשו"ע (סי' תרלז סעי' א'): "מי שלא עשה סוכה בין בשוגג בין במזיד עושה סוכה בחולו של מועד אפילו בסוף יום השביעי. וראה בביאור הלכה סי' תרמ (סעי ו' ד"ה וסעודת) שהביא בשם הביכורי יעקב על מי שיש לו סעודת ברית בחול המועד שיכול להרחיב את סוכתו בחול המועד. וכיוצא בזה כתב בשמירת שבת כהלכתה פרק סז הערה קעה בשם הגרש"ז אוירבך על מי שצפוף לו בסוכה. וראה עוד בביאור הלכה הראשון בסי' תרלז שנראה שגם מלאכות שלא הותרו לעשות בחול המועד באופן כללי, לצורך בניית סוכה מותר. וראה עוד בספר הלכות חג בחג סוכה עמוד קטו.