הרכבת שולחן בחול המועד

בטעות שכחתי והרכבתי שולחן בחול המועד . האם זה בכלל אסור ? ואם זה אסור אז האם מותר לי להשתמש בשולחן?

תשובה:

שלום רב

אני מניח שמדובר בשולחן חדש הדורש הרכבה חד פעמית ולא בשולחן מתקפל, וזה כמובן אסור בחול המועד. אולם בדיעבד כיון שזה נעשה בשגגה ולא היתה כוונה לדחות את המלאכה למועד, מותר להשתמש, ראה ביאור הלכה סו"ס תקכז שאפילו ביום טוב עצמו לא החמירו כמו במעשה שבת, וראה בהרחבה בס' חול המועד כהלכתו נספח לפרק ב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ע' חוט שני חוה"מ פ"ג ג' להקל להרכיב דבר שצריך ידע טכני וכ"כ בס' שמירת המועד פ"ג ס"כ
    ראיתי שגם לענין החלפת צמיג נקטתם שזה מעשה אומן והפוסקים הקילו ע' פסק"ת בשם שבה"ל ח"א קסו

  2. השואל ציין שמדובר בפעולה יותר מורכבת שמצריכה אומן, אני יותר חששתי לטירחה הרבה שיש בענין ולכך שאין כאן כל צורך המועד.