שלום.
ברצוני לדעת האם מותר להניח כבד קפוא במים קרים או פושרים לזרז הפשרתו לפני הצלייה, אם אפשר לפרט הסברא ומקורות אם יש.
יישר כח
ומועדים לשמחה.
תשובה:
שלום רב
אין כל בעיה, ואדרבה, ההדחה במים אף מועילה, שסופרים לו שלוש יממות שוב מההדחה, ומותר לבשלו לאחר הצלייה אף שבסך הכל שהה זמן רב יותר בלא מליחה מרגע שחיטתו. אבל יש להרחיקו ממים רותחים שהיד סולדת בהם.
מקורות:
ראה רמ"א יו"ד סי' סח סעי' יא, ושו"ע סי' סט סעי' יג ובש"ך ופתחי תשובה שם.
מה השיעור של ההדחה שסופרים שוב שלש יממות?, הדחה אחת?, כלומר עצם זה שהכבד הקפוא הפשיר לגמרי במים זה נקרא הדחה?
לכאורה, אבל תמיד טוב להזדרז ולא להכנס לספקות.
השאר תגובה