החלפת צמיגים בחול המועד

מועדים לשמחה! אני נמצא במדינה שבה חייבים להחליף צמיגי מכונית פעמיים בשנה – צמיגי חורף וצמיגי קיץ, משום בטיחות. עכשיו הגיע העת להחליף לצמיגי חורף כי מתחיל להיות קר, ומסוכן לנסוע עם צמיגי קיץ. זו מלאכת אומן, אי אפשר להחליף ללא ציוד מתאים ומיומנות. האם מותר לעשות זאת בחול המועד על ידי גוי?

תשובה:

שלום רב

מלאכת אומן לא הותרה  אפילו על ידי גוי. אני משוכנע גם שכאן זה גם לא צורך המועד, לא מסתבר שבדיוק בשבוע זה מזג האויר משתנה מערב החג בצורה כל כך משמעותית, תעשה זאת אחרי החג. ואם היה צריך להחליף כבר מזמן רק שלא היה לך זמן לפני החג, זה קצת נראה כמכוין מלאכתו במועד שהדין חמור עוד יותר…

חג שמח.