לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תשלום באוטובוס בכרטיס סטודנט של אדם אחר

שלום וברכה
לאחותי יש כרטיס סטודנט [לאוטובוס] האם מותר לי להשתמש בשלה [אף שאני בחור ישיבה ולא זכאי לכרטיס סטודנט] כיון שעכשיו היא לא משתמשת בזה אז כאלו אני משתמש במקום שהיא תשתמש [וכן אם יכולים להשתמש בחופשי חודשי של משהו אחר שזה כאלו במקומו] או שזה גזל ואני יכול לשלם רק באמצעות הרב קו שלי.
אז בקיצור האם מותר להשתמש בכרטיס סטודנט של משהו אחר למי שאינו סטודנט
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ברור שאסור להשתמש לא בכרטיס סטודנט ולא בכרטיס חודשי חופשי של אדם אחר. כרטיס רב-קו הוא אישי בלבד.

לכאורה, מותר לשני אנשים להשתמש לסירוגין בכרטיס רב-קו אנונימי שמוטען עליו חופשי-יומי או חופשי-שבועי, מאחר ומשרד התחבורה מאפשר להטעין חופשי-יומי וחופשי-שבועי על כרטיס אנונימי, על אף שאין מניעה להעביר אותו לאדם אחר ובשונה מכרטיס חודשי-חופשי.