תלה מודעה על עמוד ציבורי ונקלף מעט צבע

לכבוד הרב שלום.

מצאתי מפתחות, ותליתי מודעה של השבת אבידה על עמוד של גדר שמקיפה בניין. אחד הדיירים של אותו בניין יצר איתי קשר, והשבתי לו את המפתחות.
לאחר שהורדתי את המודעה של השבת אבידה, ראיתי שהדבק מלחמה שאיתו הדבקתי את המודעה קילף חלק מהצבע של העמוד.
השאלה היא האם זה גזל, ואם כן מה עליי לעשות, האם אני צריך לצבוע את המקום בצבע זהה פחות או יותר לצבע הגדר, או משהו אחר. (אולי יש חשש שהמקום המקולף יחליד) (הגדר שעשויה מברזל כבר יש בה פגמים של חלודה בכמה מקומות.

תודה רבה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינך חייב לעשות דבר.

מעט הצבע שקילפת אינו מוריד מהערך, העמוד בין כך צריך או לא צריך תיקון והנזק אינו משנה הרבה.

בנוסף לכך, גם אם ישנו נזק בסכום כלשהו, ישנו נידון אם מזיק רכוש משותף שאין נזק של פרוטה לכל אחד מהשותפים, חייב לשלם.

מקורות:

לעניין שומת נזק עיין שו"ע חו"מ סי' שפז ובש"ך שם.

עניין נזק רכוש של שותפים שאין לאף שותף שווה פרוטה עיין קובץ קול התורה גליון סב עמוד רלח.