שינה בסוכה כשהאשה ישנה בבית

שלום,

אישתי לא נוח לה לישון בסוכה ולכן היא רוצה לישון בבית. היא רוצה שאני אשן בסוכה ואני גם רוצה לישון בסוכה. הסוכה נמצאת בכניסה לבניין כשאנו בקומה האחרונה.

האם אני צריך לישון בסוכה או עם אישתי "תשבו כן תדורו"?

מועדים לשמחה

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא כפי שכתב בביאור הגר"א בסי' תרלט סעי' ב, שגם כאשר האשה אינה באה לישון בסוכה ישנים שם בלי האשה ואין לישון בבית, וכך נהגו בכל תפוצות ישראל שהאשה אינה ישנה בסוכה כאשר זה לא נוח או לא מתאפשר ואעפ"כ הבעל ישן שם.