קריאת תהילים בלילות חול המועד

שלום. נכון כמו שאמרתם שחול מועד זה אות אז מותר ליקרוא תהילים ולילמוד חומש בלילה כמו בשבת? היינו מיקראות שמותר לילמוד רק ביום

תשובה:

נכון. מותר ללמוד מקרא בלילות חול המועד.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נכון. כן ראיתי שכתב בהלכה ברורה (לגר"ד יוסף שליט"א) (חי"ב סי' רלח אות ט"ו עמ' רלד) שבלילות חול המועד מותר לקרוא מקרא. והוא משו"ת בצל החכמה (ח"ד סי' מה-מו) ולא האריך עוד בד"ז.
    וראה לפני כן בסעי' ח שאין הבדל בין שאר מקרא לבין תהילים בדין זה.
    לעומתו הרב מוצפי ענה למישהו ב(אתר) דורש ציון שאין לקרוא תהילים אף בלילות חול המועד.