קידוש באמצע ההקפות בשמחת תורה לפני מוסף

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
האם ניתן מצד הדין לאכול באמצע ההקפות (או לאחריהן), האם מותרת רק טעימה או אף יותר מכך וא"כ מה הדין לגבי קידוש?
מועדים לשמחה

תשובה:

שלום רב

ברור מאליו שבלי קידוש אסור לאכול, כיון שכבר התפללו שחרית אף שלאהתפללו עדיין מוסף. אמת שאסור לאכול כמות מרובה, אבל מותר לאכול כפי שצריך כדי שיוכלו לרקוד לכבוד התורה ולחזק את ליבם, ולכל הפחות יאכלו כזית כדי שיהיה הקידוש במקום סעודה. יש להמנע משתייה חריפה, וכהנים לא ישתו יין כלל.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.