עליה לקבר של ילד בזמן שבעה

ילד בן 8 נפטר ממחלת סרטן, ההלוויה התקיימה. האם מותר למי שלא היה בהלוויה לפקוד את מקום הקבורה ביום יומיים לאחר ההלוויה..כלומר בשבעה. והאם יש לחול המועד גם חלק לענין ביקור הקבר.

תשובה:

שלום רב

ראשית בחול המועד לא עולים לקברים, כך שכרגע זה לא רלוונטי.

לעצם הענין, אף שבדרך כלל לא עולים לקברים בשנה הראשונה אלא בתאריכים המיועדים, משום שהנפטר טרוד בשנה זו בכפרת עוונותיו, נראה שבקבר של ילד קטן שמת בלא עוון ואינו זקוק לכפרה אין חשש ומותר לעלות, אך שוב, לא בחול המועד. [אגב גם אין שבעה בחול המועד].

בשורות טובות ושלא ישמע עוד שוד ושבר בגבולנו!