סוכם בחוזה עבודה שהעובד יקבל את התנאים וחלקם הוא לא קיבל בפועל

אני עבדתי בעבודה 4.5 שנים וסוכם בכתב בחוזה שאקבל את כל התנאים המופיעים בחוק ובכל התקופה לא קיבלתי את התנאים הנ"ל.

האם כהיום אני יכול לתבוע אותם? והאם אני יכול לתבוע אותם בבית דין לעבודה שהם מבינים בחוקים?

תודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

על התקופה הראשונה אתה ודאי יכול לתבוע. על התקופה שעבדת לאחר שנוכחת לראות שאינך מקבל את כל התנאים, בית דין אמור להכריע אם יש בכך הסכמה לוותר, או לא.

לבית דין רבני אכן יהיה קשה יותר לברר את החוק, אבל עם זאת אסור לתבוע בבית הדין לעבודה.

מקורות:

לעניין בית הדין לעבודה עיין עלון המשפט גליון 88 עמוד 6.