מתי עושים פדיון הבן / סעודת פדיון הבן

שלום
נולד בכג באלול 26.9.16. בן זכר ראשון. מתי יש לערוך פדיון? (איזה יום)

אם צריך מנין סוג הכיבוד דמי הפדיון לפי ההלכה וכולו.

תשובה:

שלום רב,

פדיון הבן יש לעשות לו ביום כ"ד תשרי.

אין חובה לעשות את זה במנין. באופן עקרוני ניתן לגשת לכהן לתת את את חמשת הסלעים ללא אנשים נוספים. אבל כך הוא המנהג לעשות זאת עם אורחים ובמנין. סוג הכיבוד הוא לא רלוונטי, אבל סעודת פדיון הבן נחשבת לסעודת מצווה (ראה תרומת הדשן סי' רסט). עוד על פדיון הבן ראה בהרחבה כאן.