למסור פרטי אדם חרדי לחברה שנעקצה על ידו

שלום
לרבנים הגאונים שליט"א

יש לי היכרות עם חברה המוכרת מוצר מסויים של"ע יהודי חרדי גנב אותם בסכום של כמה מאות אלפי שקלים. בעובדה זאת אין לי ספק כלל וכלל ויש לכך הוכחות ברורות.
ומאחר שהנ"ל מסתתר בתוך הקהילה וקשה לאתרו, הציעו לי מהנהלת החברה סכום הגון שאעזור להם לאתר את הנ"ל.
לענ"ד יש באפשרותי להגיע למידע אודותיו.
האם מותר?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בשאלה לא מפורטת מהי הגניבה ולכן אינני יכול להשיב בפרטנות. בעיקרון הכלל הוא שאם מדובר בסוג של גניבה שכל אדם יודע שהיא אסורה והאדם הזה פרוץ בנושא ולא נכשל באופן חד פעמי בלבד, מותר למסור אותו לרשויות. כמו כן, אם אין החברה שנעקצה חשודה לפעול כנגד אותו אדם באמצעים לא חוקיים, מותר להעביר את פרטיו לחברה, על אף שייתכן מאוד שיגיע אל אותו אדם נזק יותר ממה שהוא חייב על פי דין. הגרמ"מ שפרן שליט"א טוען שכל גניבה 'מקצועית' חזקה שהאדם פרוץ בעניין.

מקורות:

עיין סמ"ע סי' ב סק"ג שאם אדם פרוץ בעבירה יש לבית דין להעניש אותו יותר מהדין. דעת הגרמ"מ שפרן שליט"א ועוד רבים מגדולי הפוסקים שבזמנינו אין ביד בית דין להעניש עוברי עבירה והתפקיד מסור ביד רשויות החוק.