כיבוס בחול המועד

ועוד שאלה בעזרת ה' מתי אפשאר לכבס בחול מועד? לדוגמא אם אני צריך בגדים לחג ולשבת מה אסור לכבס? ועוד שאלה אני יודע שבשמחת תורה כולם עולים לספר תורה אבל כמו שסיפרתי לכם נהיה לי סוג של חרדה מיפעם שאני עולה לספר תורה כמעין שפיכות דם כזו אזיל סומקי וחיוורתא וגם הגמרא אומרת שמי שיכול לעלות ולא עולה מיתקצרים ימיו. אז מה אני יעשה? כי לו באלי ללכת אותו יום לבית כנסת כי הצטרך לעלות אבל מיצד שני מתי שהוא יצטרך להיתגבר אז מה עושים?

תשובה:

שלום רב

לכבס בחול המועד מותר רק מי שיש לו בגד אחד ואין לו בגד אחר ללבוש, וגם אז מותר לו לכבס רק את הבגד הזה בלבד, ראה סי' תקלד.

אין כל חיוב לעלות לתורה בשמחת תורה, תבוא לבית הכנסת ותגיד שכבר עלית או משהו כזה..

חג שמח.