הוצאת מוגלה מפצע בשבת / מצטער בסוכה

שלום. האים מותר ביום טוב ושבת לפוצץ חצ'קון כאילו בלי דם רק מוציא תלבן. ומה זה פרנס שבצאלאל היה פרנס מה זה פרנס שכבתוב בגמרא ברכות ניראלי דף נה. היום שישנתי בסוכה בשבת בצהריים שנת צהריים היה לי חם של סבל עצום אז הלכתי לנוח קצת בבית מה הדין אים ממש חם ביום חייב לישון שנתצ' בסוכה? הודה מיקרב לב לתשובות תודה מראש

תשובה:

שלום רב

אסור לפתוח פצע בשבת כדי שהמוגלה תצא, זה נחשב עשיית פתח ומעשה של תיקון. ראה כתובות ו ע"ב.

אם חם מאוד זה עשוי להחשב מצטער שפטור מן הסוכה, אבל קשה לתת את ההגדרה המדוייקת מתי זה כבר נחשב צער, שכן תמיד פחות נוח בסוכה מבבית. כמו כן כדאי לדאוג למאוורר בסוכה כדי שניתן יהיה לקיים את מצות החג בנעימות ובשמחה.

כל מינוי על הציבור נקרא פרנס.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כאן זה נעשה לרפואה כדי להעלים את הפצע, שם מדובר בגלל שיש צער וכאב מהמוגלה וכוונתו שלא לרפואה אלא למניעת צער ראה שו"ע שכח, כח.