הבטיח לשכור דירה וחזר בו בגלל שפגעו ברגשותיו וגרם נזק

אדם ביקש לשכור את דירתי אך אמר שהוא לא חותם בתשעת הימים וביקש לחתום אחר תשעה באב. אחרי תשעה באב המשכנו בקשר בנוגע מי יחתום הוא או הוריו איפה נחתום וכו'. לאחר מכן אמר שאינו מעוניין לחתום מכיוון שפגענו ברגשותיו כשביקשנו לחתום עם הוריו. להורים היה תרוץ אחר. אף לא אחד מהתירוצים לא נגע לדירה עצמה .כעת כבר לא מצאנו שוכר מכיוון שתחילת הזמן עמד בפתח ומי שרצה לשכור לא חיכה לרגע האחרון. וגם מי שהתעניין בתשעת הימים נדחה כי אמרנו שיש לנו שוכר. נכון לעכשיו נגרם לי נזק משום שהדירה לא מושכרת..

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש איסור 'מחוסר אמנה' לחזור מהבטחה בדיבור. מקרה של פגיעה ברגשות איננה סיבה מספקת להתיר לחזור מהבטחה מפורשת, כל שכן כאשר לא מדובר בפגיעה מכוונת.

עם זאת, מצד דיני ממונות, השוכר אינו חייב לשלם את הנזק שנגרם בכך שהדירה לא הושכרה.

מקורות:

לעניין איסור לחזור מדיבורו, עיין בשו"ע חו"מ סי' רד.

לעניין הנזק שנגרם, עיין קצות סי' שלג סק"ב.